Copywriter a nový web. Jak to pasuje dohromady?

Copywriter a nový web. Jak to pasuje dohromady?

Když vytváříte nové webové sránky nebo předěláváte stávající, budete se nevyhnutelně muset zabývat texty. Kdo jiný by vám s nimi měl pomoci než copywriter?

Bez ohledu na velikost firmy je vždy marketing klíčovou částí byznysu. Jeho nedílnou součástí je komunikace se zákazníkem – současným i budoucím. A pro nastavení textové komunikace je nejvhodnějším kandidátem copywriter. 

Texty jsou všude

Také se vám orosí čelo, když si představíte, že tvoříte nové webové stránky a musíte napsat to obrovské množství textů? Nejedná se jenom o blog či popisek produktu. Jsou to všechny ty krátké odstavečky, které uvádějí podstránku vašeho webu. Slogany, které zvou zákazníky k zakoupení vaší služby. Nebo také povinné texty jako jsou například cookies. Otextovat váš web by za vás mohl copywriter. 

Ten vám pomůže i s již rozběhlým projektem. Potřebujete rozesílat newslettery? Chystáte se pomoci vašim klientům tím, že vytvoříte nápovědu? Posíláte pravidelně e-maily zákazníkům s přáním k Vánocům? To jsou všechno činnosti, které za vás může dělat někdo jiný.

Spolupráce, spolupráce, spolupráce

Práce copywritera ale není jenom o tom sednout si ke klávesnici a naťukat text. Než začne pracovat na počítači, musí znát potřeby vaší firmy. Sjednotíte se společně na tom, pro jakou cílovou skupinu texty vznikají, jakým tónem bude promlouvat ke klientům, jaký slovník bude používat, jak bude klienty oslovovat, jakými tématy se bude zabývat. A samozřejmě se také dohodnete na tom, jak bude probíhat proces celé tvorby, kdy bude práce hotová a s kým ve vaší firmě bude copywriter především komunikovat. Můžete se těšit na to, že tvorba textů je spolupráce mezi vámi a copywriterem. On napíše texty a společně s vámi je zkonzultuje, aby přesně vystihly vaší firmu.

Věčný boj mezi člověkem a strojem

Také vás už napadlo, že při textování využijete umělou inteligenci? Jistě, proč ne. Dokáže být skvělým pomocníkem. A stejně jako každý stroj, je závislá na člověku. Aby umělá inteligence tvořila opravdu dobré texty - texty s dávkou emocí, texty, které chcete číst do konce, texty, které budou originální - musíte zadat velmi detailní prompt. A až vám AI text vygeneruje, tak si ho přečtete v roli vydavatele, v roli vás i v roli vašeho zákazníka a text upravíte tak, aby byl přesně podle vašich představ. 

Ať už vám vyhovuje pracovat s člověkem či technologií nebo vše nést na svých bedrech, váš web musí obsahovat texty. Čemu dáte přednost? Vytvoříte zakázku pro copywritera? Napíšete prompt a zkontrolujete text po umělé inteligenci? Nebo napíšete texty sami za sebe?

Ať už se rozhodnete jakkoliv, my vám s vaším vysněným webem rádi pomůžeme.

Promyšlený web - to je OptimWeb.

 

Za výsledky jdeme společně. Ozvěte se!

Potřebujete redesign starého webu či e-shopu? Máte nový webový projekt připravený? Máte ho zatím pouze v hlavě? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi projekt zkonzultujeme a pomůžeme vám nalézt optimální řešení.